Achter de schermen bij een tekstschrijver – nieuw kantoor

tekstschrijver friesland Johanna KommerieSinds ik per 1 januari 2016 zelfstandig tekstschrijver ben heb ik weinig gedeeld over waar ik me zoal mee bezighoud. Ik heb een Facebook-pagina waarop ik zo nu en dan (vaker niet dan wel) het resultaat van hard werken laat zien en ik geef op Instagram soms een inkijkje in mijn werkzaamheden, maar dat is het wel zo’n beetje. De reden dat ik weinig deel over waar ik me mee bezighoud is voor het grootste gedeelte tijdgebrek. Het ging me de afgelopen jaren als tekstschrijver voor de wind, en had het vaak zo druk dat ik er simpelweg niet aan toe kwam. Momenteel heb ik de tijd wel, dus de hoogste tijd om zo nu en dan een update te geven van waar ik mee bezig ben.

Vrijheid als zelfstandige

Afgelopen jaar was ik zwanger en in november 2019 verwelkomden mijn man en ik een zoontje en Bente haar broertje. Hier ging een fijne verlofperiode aan vooraf en ook de periode na zijn geboorte beschouw ik als zeer waardevol. Ik had gespaard om lange tijd vrijaf te kunnen nemen, mócht ik daar de behoefte toe voelen. Na de geboorte van mijn dochter in 2015 had ik die behoefte namelijk wel. Van die eerste bevalling hield ik lichamelijke klachten over en met een baby die de eerste tien maanden drie tot vier keer per nacht wakker werd was het fijn dat ik toen wat langer rustig aan kon doen. Mocht ik wederom klachten hebben of een huilbaby hebben, dan kon ik me die vrijheid nu ook weer permitteren. Het grootste voordeel van zelfstandige zijn wat mij betreft!

Gelukkig hield ik deze keer geen klachten over van de bevalling en met een baby die na een paar weken al hele nachten doorsliep bruiste ik na enkele weken alweer van de energie om weer aan het werk te gaan. Dat was eind februari…

Corona-crisis

Ik hoef niemand te vertellen dat de Corona-crisis daarna hard insloeg, ook binnen mijn eenmanszaak. Een aantal opdrachten werd ingetrokken en waar de mailbox voor mijn verlof nooit stilstond, werd het ook daar akelig stil. Niet dat ik me daar heel erg druk om maakte, ik had mijn handen vol aan de zorg voor een kleuter die niet naar school kon en een baby.

We zijn verhuisd!

Ondanks dat opdrachtgevers momenteel niet voor de deur kamperen en ik het op werkgebied nog nooit zo rustig heb gehad, durfde ik het aan om in deze periode een belangrijke stap te nemen. Die stap nam ik niet alleen, maar met mijn collega-tekstschrijver Klasina van der Werf (ik haat het woord concullega, ondanks dat we beiden zelfstandig werken noem ik haar liever gewoon mijn collega). Vorig jaar betrokken we samen een kantoor in Dokkum, in het pand waar vroeger de redactie van de Nieuwe Dockumer Courant gevestigd was. Dat voelde voor ons beiden als een fijne plek. Voor mij omdat ik wel eens opdrachten voor deze krant doe, en voor Klasina omdat zij voordat ze zelfstandige werd tien jaar op deze plek werkte.

Het was een fijne plek om te werken, maar we misten er wel wat. De mogelijkheid om bezoek te ontvangen, (gratis) parkeermogelijkheid voor de deur en gezien worden door mogelijke klanten. In het jaar dat wij in dat kantoor zaten zeiden we regelmatig dat we er nog eens wat aan de muur moesten hangen om het er minder saai uit te laten zien. Dat we nooit daadwerkelijk die stap zetten zegt misschien wel iets.

Waarschijnlijk hadden we nooit besloten om te gaan verhuizen als deze mogelijkheid niet op ons pad terecht was gekomen. Klasina had een afspraak in het pand van de Rabobank in Damwâld en zag dat dit pand ons meer te bieden had dan ons huidige kantoor. Een bezichtiging volgde en de knoop werd al snel doorgehakt!

Tekstschrijver in Damwâld, Friesland

Het kantoor is goedgekeurd door een zeer kritische kleuter 😉

Per 1 juni delen we dus een kantoor in dit pand, dat voor mij op steenworp afstand ligt en ook Klasina veel voordelen biedt. Er is al een prachtige foto uitgezocht voor aan de muur, een muurtje geverfd en dankzij de inrichting voelt het kantoor al veel knusser aan dan wat het kantoor in Dokkum ooit gevoeld heeft.

In het pand zijn al meerdere bedrijven gevestigd, en daar komen de komende periode nog veel meer bedrijven bij! Dit bedrijfsverzamelgebouw in het hart van Damwâld is sowieso de komende twee jaar mijn plek, waarvan ik hoop veel klanten als tekstschrijver te mogen bedienen met passende teksten én waarvandaan ik eigen projecten hoop op te starten. Daarover later meer.

Vond je het leuk om een blik achter de schermen te krijgen? Laat het me gerust weten! En wil je eens langskomen op kantoor in Damwâld, Friesland? Kom dan gerust eens langs!

Bij wijze van experiment kun je op de blogpagina van deze website hier en daar affiliate-links tegenkomen. Dit betekent dat als jij iets koopt via de affiliate-link, ik een klein bedragje krijg omdat ik jou heb doorgestuurd naar de desbetreffende website. Dit kost jou vanzelfspekend niets extra’s. Doe je een aankoop via één van mijn affiliate-links? Ontzettend bedankt daarvoor!