Kinderboekenblog gestart: De Kinderboekenkoffer

In 2012 beheerde ik voor het eerst zelf een blog, dat destijds onderdeel uitmaakte van een overkoepelend blogplatform met meerdere bloggers. Kicken vond ik dat. Iedere dag stukjes schrijven over reizen, wat toen mijn grootste passie was. En er nog – al was het een bescheiden bedrag – voor betaald worden ook. Op het hoogtepunt had ik 40.000 unieke bezoekers per maand en werd ik uitgenodigd voor verschillende persreizen. Ik bezocht op uitnodiging het Spaanse La Coruna, Berlijn, vloog op één dag op en neer naar het Israëlische Eilat en deed verschillende persreizen door mijn eigen Fryslân (die ik stiekem misschien nog wel het leukst vond ook). Tijden veranderden, en zo ook mijn passie voor reizen. Toen er kinderen kwamen vond ik mezelf niet meer passen bij deze reisblog, en zei het bloggen voor dit blog vaarwel. Maar wel met de wens om ooit weer een eigen blog vol te pennen. De afgelopen jaren heb ik veel nagedacht over wat voor soort blog ik dan zou willen starten. Over veel zaken was ik korte tijd heel enthousiast. Dan legde ik weer een domeinnaam vast, en deed er vervolgens niets mee. Afgelopen jaar besefte ik echter waar mijn hart snel genoeg van blijft kloppen om er voor langere tijd over te schrijven: kinderboeken. Zodoende ben ik een tijdje geleden – net voor de Corona-crisis – een kinderboekenblog gestart: De Kinderboekenkoffer.

Recensies van kinderboeken

Sinds ik moeder ben is lezen en voorlezen een belangrijk thema in mijn leven geworden. Voorlezen zit in ons dagelijks ritme. Zelf lezen gaat met ups en downs, maar probeer ik ook steeds meer tijd voor vrij te maken. Wat kan ik genieten van mooi vormgegeven kinderboeken. Van mysterieuze verhalen, van spanning tot de laatste bladzijde. Wat geniet ik ervan om die kleine kinderoogjes te zien twinkelen bij een mooie illustratie, en wat ben ik trots als ik verneem hoe de woordenschat van onze oudste bijzondere vormen aanneemt. Met de verwachting dat het grote genieten van (voor)lezen van kinderboeken nog jaren gaat duren besloot ik dus een kinderboekenblog te starten. Een eigen plekje op het internet waar ik verschillende soorten kinderboeken bespreek. Ik bespreek klassiekers zoals Afke’s Tiental en Oorlogswinter, maar ook hedendaagse toppers als De Gorgels en zeer recent Alfabet van Charlotte Dematons. Die boeken koop ik veelal zelf, bij Boekhandel Van der Velde in Dokkum of ook wel eens bij die dikke blauwe wanneer ik cadeaubonnen heb. In de hoop dat de blog mij op termijn ook wat op gaat leveren zodat ik daar weer nieuwe kinderboeken van kan kopen, heb ik me aangesloten bij een aantal affiliatenetwerken zoals TradeTracker. Koop jij via De Kinderboekenkoffer iets op de websites waar ik naar verwijs, dan ontvang ik een kleine commissie. Dat kost jou niets extra’s, maar je helpt mij er enorm mee!

Een eigen kinderboek schrijven

Het kinderboekenblog is voor mij niet alleen een plekje waar ik op regelmatige basis kan schrijven over reeds bestaande kinderboeken, het is ook een plekje waarin ik mijn schrijfproces omtrent een eigen kinderboek deel met de buitenwereld. Ik ben namelijk bezig met mijn allereerste serieuze poging om een kinderboek te schrijven. Die wens was namelijk misschien nóg wel groter dan het hebben van een eigen blog. Ik vind het spannend om dat met de wereld te delen. Belemmerende gedachten als ‘wie zit er nou te wachten op een boek van mij?’ of ‘het zal wel niet goed genoeg zijn om uitgegeven te worden’ zitten mij nogal eens in de weg. Enerzijds is het daarom goed om gewoon wereldkundig te maken waar ik mee bezig ben. Het biedt mij een stok achter de deur. Anderzijds voelt het ook wat onzeker. Wat als het inderdaad niet lukt? Zet ik mezelf dan niet voor schut? Voor nu kies ik ervoor om wel te delen waar ik mee bezig ben, want (en nu komt er een enorm cliché:) ‘je kunt beter spijt hebben van wat je wél hebt gedaan, dan van wat je niet hebt gedaan’.

Mezelf ontwikkelen als tekstschrijver voor websites

Als laatst zie ik het kinderboekenblog ook als een manier om me te blijven ontwikkelen als tekstschrijver voor websites. Net zoals mijn klanten wil ik graag dat mijn website goed gelezen wordt. Dat vergt bepaalde technieken (zoals SEO) die continu in ontwikkeling zijn. Door een eigen website te hebben waarop ik experimenteer met dit soort technieken leer ik steeds weer bij. Kennis waar ook mijn klanten wat aan hebben!

Bij wijze van experiment kun je op de blogpagina van deze website hier en daar affiliate-links tegenkomen. Dit betekent dat als jij iets koopt via de affiliate-link, ik een klein bedragje krijg omdat ik jou heb doorgestuurd naar de desbetreffende website. Dit kost jou vanzelfspekend niets extra’s. Doe je een aankoop via één van mijn affiliate-links? Ontzettend bedankt daarvoor!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *