Achter de schermen bij een tekstschrijver – het werk trekt weer aan!

Eind mei deelde ik voor het eerst een kijkje achter de schermen bij mijn werkzaamheden als tekstschrijver. Toen beloofde ik om dat regelmatig te gaan doen. Inmiddels is het augustus en wordt het dus weer tijd voor een nieuwe update.

Kantoor in Rabobank Damwâld

In mijn vorige update viel te lezen dat Klasina van der Werf en ik vanaf 1 juni een kantoor hebben in het voormalige pand van de Rabobank in Damwâld, Friesland. Dat is in ieder geval voor mij een goede stap gebleken. Ik kan er op de fiets naartoe (en als ik wel met de auto ga dan kan ik gratis parkeren naast de deur), kan er ook ’s avonds terecht, ik kan er (potentiële) klanten of interviewkandidaten ontvangen en het werkt er een stuk productiever dan thuis tussen de luiers en legoblokjes. Bovendien begin ik te merken dat het een levendige plek aan het worden is. Klasina en ik zijn weliswaar niet de eerste huurders, maar wel één van de eersten.

Ondertussen komen er steeds meer bedrijven bij (er zitten nu o.a. een kapster, een medisch pedicure, een mediabedrijf, een gastouderbureau en bewindvoerders) in wat hét bedrijvencentrum van Damwâld moet gaan worden. En dat geeft reuring. Ik heb de verwachting dat als de ergste Corona-tijd wat achter de rug is wij als ondernemers in dit pand elkaar meer op gaan zoeken en daar gaan ongetwijfeld mooie dingen ontstaan. Zelf heb ik daar al even van mogen proeven, doordat ik een opdracht kreeg om voor De Westereender een paginagroot artikel te schrijven over de nieuwe Campus in Damwâld. De uitgever van De Westereender zit eveneens in het Rabobankpand en zo vind je elkaar dus gemakkelijk.

De afgelopen tijd als tekstschrijver

De afgelopen maanden was het niet erg druk. De combinatie van de Corona-crisis én het opstarten na een zwangerschapsverlof maakte het me niet gemakkelijk. Hier en daar had ik een klusje voor de Nieuwe Dockumer Courant of het Nieuwsblad Noordoost Friesland en werkte ik aan wat verschillende kleinere (meestal haast)klussen die ik via mijn reeds bestaande netwerk kreeg.

In opdracht van Pilat Advies werkte ik daarnaast aan het realiseren van twee cultuurhistorische fietsroutes door de voormalige gemeente Kollumerland in de Izi.travel-app. Ik fietste zelf ter controle de route van veertig kilometer door Kollumerland Oost en kan deze zeker aanraden bij liefhebbers van natuur, weidsheid en oude gebouwen. De route door Kollumerland West is ongeveer dertig kilometer en gaat door een wat dichter gebied waarbij je onder andere door het prachtige Veenklooster komt. Met de Izi.travel-app krijg je terwijl je fietst uitleg te horen over wat je ziet onderweg. Een hele makkelijke en fijne manier om de omgeving te ontdekken (maar neem wel een powerbank mee voor onderweg!).

Werk voor een tekstschrijver trekt weer aan

Inmiddels merk ik gelukkig dat het werk voor mij als tekstschrijver weer wat aantrekt. Deze week schreef ik bijvoorbeeld een persbericht voor het Agrarisch Collectief Waadrâne over hoe boeren zich inzetten voor een fijn leefgebied voor insecten en vogels. Daarvoor bracht ik een bezoek aan Jan Riemersma in Nes (NF). Hij heeft aan de Nijtsjerksterwei een veld vol met klaprozen, zomertarwe en korenbloemen staan. Een lust voor het oog en een hemel voor insecten! Daarnaast werk ik momenteel aan teksten voor de website van een medisch pedicure in Houtigehage.

Het veld vol klaprozen, zomertarwe en korenbloem.

Plannen voor na de zomervakantie

De schoolvakantie loopt op zijn einde. Na de zomervakantie heb ik al een aantal leuke opdrachten in de agenda staan. Ik mag bijvoorbeeld in opdracht van Middelpunt Media aan de slag met een advertorial en webteksten voor een fysiotherapeute in Terherne, ik ga teksten schrijven voor een interieurbouwer uit Drachten, ik ga telefonische interviews afleggen voor een bijlage van de NDC Mediagroep én ik ga per 1 september wekelijks aan de slag met het schrijven van human interest-artikelen voor De Feanster (ook in opdracht van de NDC Mediagroep). En er zijn nog wat opties voor opdrachten. Tekstschrijver zijn is zoals je kunt lezen enorm leuk én gevarieerd!

Kinderboeken

Daarnaast ben ik druk bezig met mijn passie kinderboeken: ik ben bezig met een eigen website over kinderboeken, doe een serieuze poging om zelf een kinderboek te schrijven en ik zet mij vrijwillig in voor een Kinderzwerfboekstation in Damwâld. Genoeg te doen en te schrijven dus!

Tot de volgende update!

Ik blijf de ontwikkelingen rondom het Corona-virus spannend vinden, ook voor mijn werkzaamheden als tekstschrijver. In een volgende update van hoe het er aan toe gaat achter de schermen hoop ik je wederom goed nieuws te kunnen vertellen, over hoe het werk toch gewoon door blijft gaan in deze spannende tijd. Voor nu wens ik jullie allen veel gezondheid én bedrijvigheid toe!

Bij wijze van experiment kun je op de blogpagina van deze website hier en daar affiliate-links tegenkomen. Dit betekent dat als jij iets koopt via de affiliate-link, ik een klein bedragje krijg omdat ik jou heb doorgestuurd naar de desbetreffende website. Dit kost jou vanzelfspekend niets extra’s. Doe je een aankoop via één van mijn affiliate-links? Ontzettend bedankt daarvoor!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *